Fiskeflåtens ungdomsmønstring 2021

Formålet med Fiskeflåtens ungdomsmønstring er å synliggjøre fiskerinæringens betydning og formidle at fiskeflåten bidrar til store muligheter for å sikte seg inn mot mange spennende jobber innenfor fiskerinæringen- både ombord og på land.

Arrangementet i år fant sted på Øygardshallen på Giske torsdag 02.09.21, grunnet pågående Korona-situasjon ble mønstringen også i år filmet og streamet slik at elevene kunne følge sendingen live fra klasserommet. Totalt ca 1800 10-klassinger fra 35 skoler i Møre og Romsdal fulgte live-sendingen. Hovedingrediensene i ungdomsmønstringen er informasjon om sjømatnæringen, intervju med unge som har valgt en karriere innen fiskeflåten, Kahoot med pengepremie til vinnende klasse- samt musikalsk underholdning.

Årets musikalske artist var Sverre Eide, kjent fra bl.a The Voice.

Odd Kristian Dale, informasjonsleder i Fiskebåt Vest gav en innføring i norsk sjømatnæring med hovedvekt på fiskeflåten.

I en Kahoot om fiskerinæringen med pengepremie vant Bergmo ungdomsskole 10 000 kroner til klassen- samt en Ipad til eleven som gikk til topps i konkurransen.

Arrangementet er et samarbeid mellom Surofi, Møre og Romsdal fiskarlag, Marint kompetansesenter og Fiskebåt Vest.

Sponsor av arrangementet er Surofi, Sparebanken Møre og Norges Sildesalgslag.