Fiskeflåtens ungdomsmønstring 2020

Formålet med Fiskeflåtens ungdomsmønstring er å synliggjøre fiskerinæringens betydning og formidle at fiskeflåten bidrar til store muligheter for å sikte seg inn mot mange spennende jobber innenfor fiskerinæringen- både ombord og på land.

Arrangementet i år fant sted på Parken kulturhus fredag 28.08.20, grunnet pågående Korona-situasjon ble mønstringen i år ble filmet og streamet slik at elevene kunne følge sendingen live fra klasserommet. Totalt ca 1800 10-klassinger fra ca 34 klasser i Møre og Romsdal fulgte live-sendingen. Hovedingrediensene i ungdomsmønstringen er informasjon om sjømatnæringen, intervju med unge som har valgt en karriere innen fiskeflåten, Kahoot med pengepremie til vinnende klasse- samt musikalsk underholdning.

Årets musikalske artist var Amanda Tennfjord, kjent fra bl.a Jugendfest og Øyafestivalen.

Odd Kristian Dale, informasjonsleder i Fiskebåt Vest gav en innføring i norsk sjømatnæring med hovedvekt på fiskeflåten.

I en Kahoot om sjømat med pengepremie vant Averøy ungdomsskole 10 000 kroner til klassen- samt en Ipad til eleven som gikk til topps i konkurransen.

Arrangementet er et samarbeid mellom Surofi, Møre og Romsdal fiskarlag, Marint kompetansesenter og Fiskebåt Vest.

Sponsor av arrangementet er Surofi, Sparebanken Møre og Norges Sildesalgslag.