Fiskeflåtens ungdomsmønstring 2018

Formålet med Fiskeflåtens ungdomsmønstring er å synliggjøre fiskerinæringens betydning og formidle at fiskeflåten bidrar til store muligheter for å sikte seg inn mot mange spennende jobber innenfor fiskerinæringen- både om bord og på land.

Arrangementet fant sted på Parken kulturhus fredag 31.08.18 og var fordelt på 3 forestillinger med totalt ca 1500 10-klassinger fra Møre og Romsdal. Hovedingrediensene i ungdomsmønstringen er informasjon om sjømatnæringen og utdanningsveier, intervju med unge som har valgt en karriere i fiskeflåten, Kahoot med pengepremie til vinnende klasse- og musikalsk underholdning.

Årets musikalske artist var Amanda Tennfjord, kjent fra bl.a Jugendfest, Øyafestivalen- og som i høst blir å høres på scener i London og Berlin.

Odd Kristian Dahle, informasjonsleder i Fiskebåt vest gav en innføring i norsk sjømatnæring med hovedvekt på fiskeflåten.

I en Kahoot-konkurranse om sjømat vant Ytre Herøy i en forestilling, Sula 10 D i en forestilling og Skodje i en av forestillingene. Det ble også trukket ut en heldig vinner av Ipad på hver av de tre forestillingene.

Arrangementet er et samarbeid mellom Surofi, Møre og Romsdal fiskarlag, Marint kompetansesenter, Fiskebåt vest og Sparebanken Møre.